F.A.Q.

Algemene informatie

Zijn alle producten die op pupa.nl staan in Nederland verkrijgbaar?

Helaas zijn niet alle producten die op pupa.nl staan verkrijgbaar in Nederland. De Nederlandse PUPA website is gekoppeld aan de Italiaanse PUPA website, daarom staan er producten op de website die niet in Nederland verkrijgbaar zijn maar wel in Italië. Heb je vragen over de beschikbare producten vul dan het contactformulier in.

Ik heb meegedaan aan de PUPA Facebook actie en ik heb een vraag:

Helaas is de Facebook actie afgelopen en kunnen er geen coupons meer verstrekt worden of ingeleverd worden. Voor alle vragen met betrekking tot de Facebook actie kun je contact opnemen met ons.

Zijn alle producten verkrijgbaar bij alle verkooppunten?

Helaas heeft niet ieder verkooppunt het gehele PUPA assortiment. Wil je zeker weten dat het verkooppunt dat je wilt gaan bezoeken een bepaald product heeft? Neem dan contact op met het verkooppunt dat je wilt gaan bezoeken.

Kan ik PUPA producten online bestellen?

PUPA verkoopt haar producten nog niet zelf online, wel wordt PUPA online verkocht door derden.

Is het mogelijk om een catalogus te ontvangen van de PUPA producten?

Helaas heeft PUPA geen catalogi, maar op onze website kun je het totale PUPA assortiment vinden, samen met make-up tips en kleursuggesties.

Is het mogelijk om product samples te ontvangen?

Helaas is het niet mogelijk om samples direct op te sturen naar onze consumenten. Samples worden enkel verspreid onder de verkooppunten. Daar vindt je tevens testers van onze producten en kun je de producten uitproberen.

Productinformatie

Hoe kan ik make-up tips krijgen?

Op Pupa.nl vind je veel make-up tips over hoe je de producten op de juiste manier moet aanbrengen en welke producten goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je onze video tutorials bekijken in onze MAKE-UP SCHOOL sectie, gemaakt in samenwerking met onze internationale make-up artist Giorgio Forgani.

Bevatten de producten van PUPA de stof formaldehyde?

Deze stof wordt niet verwerkt in onze producten.

Ik heb een glutenintolerantie, kan ik de producten van PUPA gebruiken?

Je kunt de aanwezigheid van ingrediënten waar je gevoelig voor bent (zoals tarwe, haver en gerst) controleren. Op de verpakking van ieder product vindt je een lijst met alle ingrediënten die zijn verwerkt in de producten van PUPA. Het is wel mogelijk dat andere ingrediënten sporen van deze ingrediënten bevatten.

Ik ben allergisch voor Thimerosal, kan ik de producten van PUPA gebruiken?

Deze stof wordt niet verwerkt in onze producten.

Ik ben allergisch voor nikkel, kan ik de producten van PUPA gebruiken?

Het gebruik van nikkel in cosmetische producten is verboden. We kunnen daarom garanderen dat PUPA dit niet gebruikt voor haar producten. De grondstoffen die PUPA gebruikt zijn gecertificeerd en ondergaan een aantal kwaliteitscontroles. Ondanks deze testen kunnen de producten van PUPA sporen van metalen zoals nikkel bevatten in zeer kleine hoeveelheden. Om deze reden kan PUPA geen 100% garantie geven dat de producten geheel nikkelvrij zijn.

Ik heb eerder allergische reacties ervaren, kan ik de producten van PUPA gebruiken?

Als je precies weet voor welke stof je allergisch bent, kun je bekijken of deze stof verwerkt is in de producten. Op de verpakking van ieder product vindt je een lijst met alle ingrediënten die zijn verwerkt in de producten van PUPA. Wanneer je niet weet wat de oorzaak is van de allergische reactie, raden wij je aan om het product eerst te testen op de binnenkant van je onderarm. Wanneer je een reactie kan waarnemen, zelfs een lichte roodheid, dan adviseren wij je dit product niet te gebruiken en een ander product te proberen met andere ingrediënten.

Ik heb een gevoelige huid, kan ik de producten van PUPA gebruiken?

Wanneer je een gevoelige huid hebt kun je het beste producten gebruiken waar de term 'dermatologisch getest' wordt gebruikt. Ons advies voor jou is om cosmetische producten met het woord "dermatoloog getest" te kopen. Wel raden wij je aan om het product eerst te testen op de binnenkant van je onderarm. Wanneer je een reactie kan waarnemen, zelfs een lichte roodheid, dan adviseren wij je dit product niet te gebruiken en een ander product te proberen met andere ingrediënten.

Zijn de producten van PUPA getest op dieren?

PUPA is altijd begaan met de huidige en toekomstige wetgeving. Daarom worden onze eindproducten niet getest op dieren zoals voorgeschreven door cosmetische reglement sinds 2004. Wat betreft het testen van ingrediënten op dieren moet er een onderscheid gemaakt worden: degenen die voor decennia zijn gebruikt voor het bereiden van cosmetica, komen samen met een toxicologisch bestand dat de gegevens voor dierproeven in het verleden uitvoerde, terwijl het voor de grondstoffen van de nieuwe generatie, vanaf 2009, verplicht is om dierproeven te vervangen door alternatieve wetenschappelijke geverifieerde methoden. Bovendien zal het dan ook geleidelijk illegaal geworden om cosmetica met ingrediënten die getest zijn op dieren in landen buiten de EU te verkopen (van 2009-2013). Er kan geconcludeerd worden dat er belangrijke stappen voorwaarts gemaakt zijn de laatste jaren. Het gebruik van alternatieve testmethoden moet verder worden ingezet en de wetenschappelijke kennis moet verder worden ontwikkelt om alle aspecten van de veiligheid van producten en ingrediënten te waarborgen voor de bescherming van de klant, die onze belangrijkste prioriteit is.

PUPA en de producten van PUPA zijn altijd begaan met de huidige en toekomstige keuzes van de wetgever.

Zijn de producten van PUPA dermatologisch getest?

Wanneer een product dermatologisch getest is staat er 'dermatologisch getest' beschreven op de verpakking van het product.

Zijn de producten van PUPA veilig?

Al onze producten voldoen aan de Europese (76/768) en Italiaanse (713/86) cosmetische wetgevingen en zijn daarom strikt veilig en voldoen aan de geldende normen. De producten van PUPA worden geproduceerd met de grootste zorg. Ze passeren een aantal kwaliteits-en veiligheidstesten, uitgevoerd door gecertificeerde en onafhankelijke laboratoria, in samenwerking met de Universitaire Instituten.

Hoe moet ik de ingrediëntenlijst van de producten interpreteren?

De ingrediëntnamen worden geschreven met behulp van een internationale code genaamd INCI (International Nomenclature for Cosmetic Ingredients), die geldig is voor alle landen in de Europese Unie en in andere landen zoals de VS, Rusland, Brazilië, Canada en Zuid-Afrika. Op deze manier is het mogelijk om de samenstelling van de producten die je koopt te controleren en kan je zien of ze een of meerdere stoffen bevatten waaraan je allergisch bent.

Hoe lang gaan cosmetische producten mee?

In de Europese en Italiaanse wetgeving over cosmetica is vastgesteld dat, voor producten langer houdbaar zijn dan 30 maanden het niet verplicht is om een houdbaarheidsdatum te geven. Anderzijds is het noodzakelijk om voor de periode na opening een periode van houdbaarheid aan te geven. Dit word aangegeven op ieder product met het symbool van een pot met een getal erin. Dit getal staat voor het aantal maanden na opening tot wanneer het product gebruikt kan worden zonder risico voor de gebruiker.

Waar kan ik PUPA producten vinden?

Onze producten worden verkocht in drogisterij, parfumerieën en gespecialiseerde beauty en schoonheidssalons door het hele land. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt.